Отборът на „Академик” – Свищов е победител на детски турнир по футбол в Павликени

0

Пореден детски турнир по футбол се проведе в събота в Павликени. Спортното събитие по традиция е организирано от Сателитен Ротари клуб Павликени –Бяла черква (СРКПБЧ) и се провежда под егидата на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов.

Състезанието, което и тази година събра малки футболисти до 12-годишна възраст от областта, е едно от основните събития на СРКПБЧ. Ротарианците финансират турнира и осигуряват наградите на най-добрите отбори.

Малките футболисти на „Академик” – Свищов, под ръководството но своя капитан Красимир Капитанов, се представиха блестящо и в двата мача, като победиха с 6:4 отбора на „Локомотив” – Горна Оряховица и завършиха равен с ОФК „Павликени”, и така си осигуриха заслуженото първо място в турнира.

Втори са спортистите от Павликени, а на трето място е отборът на „Локомотив” – Горна Оряховица.

Всички получиха купи и фанелки , осигурени от Ротари клуб, както и по една професионална футболна  топка от кмета.

Провеждането на този турнир е продиктувано от  един от основните принципи на Ротари движението – грижа за детското здраве и цели изграждането на спортен дух у подрастващите.

Раздаването на участниците на терена и голямото им желание за победа  ни радва и ни дава стимул да продължим с организирането на това събитие, посочиха от  Сателитния Ротари клуб Павликени – Бяла черква.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *