„Плетеница” се завърна с четири награди от Международен фолклорен фестивал

0

Фолклорен ансамбъл „Плетеница” се представи отлично и се завърна с четири награди  от Международния  фолклорен фестивал „Море от ритми”, който се проведе в град Балчик.  Изключително сме удовлетворени от организацията на фестивала и сме много щастливи от отличията, предвид краткото време, което имахме за подготовка покрай епидемията от коронавирус, сподели ръководителят на великотърновския ансамбъл Николай Корчев.

„Плетеница” са завоювали второ място в раздел „Обработен фолклор“ с „Пирински танц“, чиято хореография  е на Николай Корчев.

В надпреварата за индивидуални изпълнители втора се е класирала Наталия Билчева. Трето място великотърновци са заели в раздел „Клубове“ .

Те са спечелили и специална награда за „Най-многоброен колектив“ с  67 участника от Велико Търново

Десетият  юбилеен фестивал „Море от ритми“ Балчик 2020 г. се проведе от 18 до 22 септември в Балчик. Форумът е включен в културния календар на града. Целта му е да акцентира върху автентичния фолклор, а конкурсният му характер  дава възможност за стремеж към съвършенство, съпоставя труд, амбиции и постижения, стимулира емоционалното усещане на участници и публика

Фолклорният фестивал „Море от ритми“ се организира от Сдружение с нестопанска цел „За Балчик с изключителната подкрепата на Община Балчик под патронажа на кмета Николай Ангелов и съдействието на партньори и спонсори.

Участие в него са взели десетки любители, самодейци и почитатели на българския фолклор от всички възрасти, танцьори и певци от музикални училища, паралелки, школи, представителни ансамбли и състави.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *