октомври 25, 2020

Близо 80 участници събра първенството по спортен риболов за глухи край язовир „Палици“

 

 

 

За втора поредна година организаторите избраха живописния язовир „Палици“ в Еленския балкан за Държавното първенство по спортен риболов за глухи. Състезанието се проведе през почивните дни преди Международната седмица на глухите – 21-27 септември, която тази година е на тема „Утвърждаване на човешките прави на глухите хора“.

Спортната проява бе организирана в партньорство със Съюза на глухите в България и финансирана от Министерството на младежта и спорта по Програма за спорт на хора с увреждания. Първенството премина при строго спазване на противоепидемичните мерки.


Надпреварата събра 79 запалени риболовци от 12 клуба, членове на Спортната федерация на глухите в България. Всички те мятаха въдици в очакване да уловят повече риба. Водоемът край село Палици, стопанисван от фирмата „Ди джи трейд 93“, предлага много добри условия за спортен риболов, с обособени зони, зарибен е с шаран, амур, есетра, толостолоб, сом, бяла риба.

Победителите в националния шампионат определиха по теглото на уловената риба, която след претегляне беше пускана във водоема. Председателят на Спортната федерация на глухите Николай Бозев и неговият заместник Христо Станойчев наградиха победителите с купи и медали, а председателят на Съюза на глухите в България Николай Нинов и зам.-председателят Деян Демирев им връчиха предметни награди, а на всички участници – сувенири.

В дисциплината риболов на плувка първото място спечели Андрей Николов (СКГ София), втори е Мирослав Маринов (СКГ Спринт), трети – Георги Сапаревски (СКГ Дупница). В риболова на дъно с най-голям улов е Никола Нанев (СКГ Стара Загора), следван от Симеон Симеонов (СКГ Ямбол) и Евтим Божинов (СКГ Джудо). Отборни победители в двете дисциплини станаха клубовете на Дупница и Стара Загора. При жените първото място в състезанието спечели Дочка Русинова ( СКГ Спринт) , втора е Елка Личева ( СКГ Джудо), а трета е Бистра Василева ( СКГ Коко спорт).

Участниците в първенството и много любители на риболова съчетаха през трите дни удоволствието от спорта с отдих и разходки сред природата. Освен в обновената база на комплекса, състезателите бяха настанени в съседните къщи за гости, а доста предпочетоха да разпънат палатки на поляните край язовира.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!