Ресенчани търсят съдействие от Общинския съвет за водната криза в най-голямото търновско село

0

 

Водопроводната мрежа в село Ресен да бъде възстановена, поиска от трибуната на местния парламент Васил Драганов – жител на населеното място и представител на Инициативен комитет за борба с проблема.

По думите му това е ангажимент на самото ВиК от преди години, но заради неизпълнението му днес най-голямото великотърновско село е на воден режим. Драгановв апелира Общинския съвет на старата столица да съдейства за решаване на проблема, който по време на пандемия може да провокира допълнителни притеснения за ресенчани. Абонатите на ВиК в селото са 1 160, но при авария водата не се спира само в съответния квартал, а целия Ресен.

По тази причина около 630 души са внесли протестна подписка до регионалния министър Петя Аврамова, областния управител проф. Любомира Попова и кмета на болярския град инж. Даниел Панов. Хората посочват, че проблема е с над 10 годишна давност и настояват да се вземат спешни мерки. Като евентуален вариант те посочват, че могат да се използват два от общо дванадесетте шахтови кладенци. Трябва да се изясни и мястото на предишните съоръжения за водоснабдяване на Ресен, които след включването към яз. „Йовковци“ са резерв за водоподаване на Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *