Tango Cats откриват фюжън фестивал във Велико Търново

0

 

 „Котките“ ще направят концерт в Лапидариума като част от фюжън фестивал

В петък, от 20.00ч. в Лапидариума, Tango Cats ще ни отнесат към родината на тангото, към страстния Буенос Айрес.

“Tango Cats” разбиват на пух и прах познатото, с което публиката свързва този стил. Триото изпълнява музикални произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ричард Галиано, Д’ариенцо, Троило, Ди Сарли, Фреседо, Д’агостино и Морикон.

Tango Cats се ражда през 2016г. от любовта на трима български музиканти към танца на страстта -тангото. Проектът е новаторски, но въпреки това, стремежът на музикантите е тангата да бъдат съвсем автентични. Тази своя цел те постигат багодарение на аранжиментите на Младен Тасков, който „опитомява“ всякакви стилове с невероятен финес.

Концертите на Tango Cats никога не са едни и същи – за всяко свое представяне пред пубика постоянните членове на групата канят различни гост-музиканти и танцьори. Сред тях са Симеон Леонидов (кахон), Васил Златанов (акордеон), Веселин Веселинов-Еко (бас), Стоян Янкулов-Стунджи (барабани) и други. За всяко изпълнение постоянните членове на групата канят гост музиканти и танцьори. В петък са поканили  и специален гост: Христо Коликов – Падре, основател и лидер на известната фламенко-фюжън група „Дел Падре“, които също са част от фестивала, но техните изпълнения ще чуем в неделя.

 

Концертът е с вход свободен!

25.09.20202г., 20:00ч. Лапидариум

Fusion Fest се провежда във Велико Търново, с финансовата подкрепа на Министерство на културата

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *