Внимание! Нов опит за измама с пари се вихри в социалната мрежа!

0

 

 

„Влиятелна“ банкова чиновничка опитва да лови наивници с лични съобщения

 

 

По време на пандемия, протести и несигурни времена, телефонните и технологичните измами очевидно процъфтяват. Ако вие или вашите близки сте обект на подобно известие – реагирайте. Читателите, които ни пратиха това, бяха категорични, че или ще докладват на полицията, или поне на администраторите в социалните мрежи…

„Предлагам приятелството си и вярвам, че ще ме приемете с добро сърце, бях принуден да се свържа с вас и да видя как най-добре можем да си помагаме, аз съм Мис. Енергин Демиркол от Турция, работещ като дивизионен ръководител на операциите в BNP Paribas bank limited Turkey“.

 

Така трогателно и интригуващо започва лично съобщение до потребителите на социалната мрежа, споделиха за „Болярски новини“ десетки потребители на Фейсбук, към които мнимата банкерка се обръща лично и по име. В съобщението си тя разказва трагична история с евентуален добър край, която уж касае точния човек, на който пише. За какво става дума – бездетен роднина на потребителя – със същата фамилия, през далечната 2006 г. прави фиксиран депозит за 36 месеца  на стойност 5 400 000,00 в банка Paribas bank limited Turkey.

Срокът на годност на депозита е 16 януари 2009 г. Обаче по време на командировка титулярът загива в земетресение на 12 май 2008 г. в Съчуан, Китай, при което смъртта си намират най-малко 68 000 души.

„Ръководството на моята банка все още не знае за смъртта му, аз знаех за това, защото той ми беше приятел, а аз бях негов служител по сметките, когато сметката беше отворена преди моето повишение. Г-н ….обаче не споменава „Никой от роднините / наследниците“ при откриването на акаунта и той не е бил женен и няма деца. Миналата седмица моето ръководство на банката поиска да дам указания какво да правя с неговите средства, ако подновя договора. Знам, че това ще се случи и затова търсих средства за справяне със ситуацията, защото ако моите банкови директори случайно знаят, че той няма наследник, те ще вземат средствата за лично ползване, така че аз не Искам да се случи такова, което беше, когато видях фамилията ви, бях щастлив и сега търся вашето сътрудничество, за да ви представя като Next of Kin / наследник в акаунта, тъй като имате същото фамилно име с него и моята централите на банката ще ви освободят сметката“, се казва още в личното съобщение, на което запазваме автентичния правопис.

По-надолу се уверява, че няма никакъв риск, а транзакцията ще бъде изпълнена съгласно законно споразумение, което предпазва от всяко нарушение на закона.

„По-добре е да искаме парите, отколкото да позволяваме на директорите на банките да ги вземат, те вече са богати. Аз не съм алчен човек, затова предлагам да споделяме средствата на равни 50/50% за двете страни, моят дял ще ми помогне да създам собствена компания и да използвам процеса за благотворителност, която беше моята мечта. Кажете ми какво мислите за моето предложение. Моля, наистина се нуждая от вашата помощ в тази сделка. Избрах ви да ми помагате не чрез моето собствено правене, скъпи, а от Бог, искам да знаете, че отделих време да се моля относно тази комуникация, преди да съм се свързал с вас, уведомете ме за това и моля, третирайте тази информация като ТОП ТАЙНА След получаване на вашия отговор, строго чрез моя личен имейл адрес. Energindemirkol@zohomail.com ще ви даде подробности за транзакцията. И копие от сертификата за депозит на фонда, както и удостоверението за учредяване на компанията, генерирала фонда. Бог да благослови, очаквайки спешния ви отговор С Най-Добри Пожелания Мис Енергин Демиркол Energindemirkol@zohomail.com“, завършва писмото…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *