С 1000 лева ОбС в Горна Оряховица подпомага състезатели по стортна акробатика за участието им в престижни турнири

0
1 000 лв. отпусна днес Общинският съвет в Горна Оряховица на мъжката двойка Мартин и Данаил Николови, състезатели по спортна акробатика от СК „Джим Денс“. Със сумата ще бъде обезпечено участието им в два престижни турнира, които ще се проведат до края на 2020 г. Между 9 и 11 октомври е Държавният шампионат в Айтос, а за периода 27-29 ноември е насрочен Международният турнир „Дунавска перла“ в Русе.
С цел изграждането на състезателите е необходимо те да участват в международни турнири на високо ниво. През 2021 г. им предстои Световно в Швейцария и Европейско в Италия. Отпуснатите средства ще бъдат осигурени от резерва за спортните клубове в Горна Оряховица.
Преди днешното гласуване, планът за участие на акробатите бе представен и мотивиран пред Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към ОбС от треньорката Йорданка Кочева. Тя бе на заседание на комисията по покана на председателя й Георги Бижев.
Двойката Мартин и Данаил Николови е включена в националния отбор към Българската федерация по спортна акробатика и средствата, които ще се отпуснат за подпомагането й, са оправдани. Общината трябва да подкрепя елитните си състезатели. През 2019 г. Николови се класираха четвърти на Европейското в Израел, където останаха само на 2 десети от бронза. Заради този и други техни успехи акробатите бяха удостоени с Годишната награда на Община Горна Оряховица за 2020 г. за принос към спорта.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *