Инж. Емануил Манолов откри нови спортна и детска площадки в Павликени 

0

 

 

Нови спортна и детска площадки са създадени в Павликени. Откриването на двата обекта направиха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, директорът на Областната дирекция на ДФЗ Тодор Тодоров и инж. Иван Трайков от фирма “Стройко” ООД. Съоръженията са изградени по проект „Изграждане на съоръжения за спорт на открито и детска площадка в урегулиран поземлен имот едно, квартал 130, град Павликени“, който се изпълнява по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020.

„Инвестираме в младите хора, защото те са нашето бъдеще. В това клише има смисъл, защото без своите млади поколения един град неминуемо тръгва по пътя на застой. Затова в Павликени се стремим да създадем всички нужни условия за децата, юношите, младите семейства – да имат всичко, от което се нуждаят за добър живот“, каза в официалното си слово кметът инж. Емануил Манолов. Той припомни, че чрез този проект напълно беше обновено междублоково пространство – стара спортна площадка, която с годините е запустяла.

„При всяко идване в Павликени се убеждавам как позитивно се променя средата във Вашия град. Тази промяна е единствено заради грижата на местната общност – всички имате толкова ясни цели и приоритети, с които развивате Вашата община и задържате младите хора. Неслучайно сте общината с толкова много одобрени и реализирани проекти. За мен е радост да видя как една община се развива по съвременен път с помощта на европейските фондове“, посочи директорът на ОД на ДФЗ Тодор Тодоров.

Изградени са две основни кръгли площадки, от които едната е за фитнес на открито, а другата – за разполагане на детски съоръжения за деца от 3 до 12 години. На фитнес площадката са монтирани комбинирано съоръжение за „стрийт“ фитнес и маса за тенис, а на детската площадка –  комбинирано детско съоръжение, двойна клатушка и люлка. Площадките са свързани с алейна мрежа. Осигурени са осветление и пейки за отдих.

Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 97 833 лева без ДДС, от които 96 133 лева са безвъзмездна финансова помощ от ПРСР и 1 700 лева – от Община Павликени.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Стройко” ООД гр. Велико Търново с управител инж. Иван Трайков. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Ведипема” ЕООД – София с управител инж. Мая Алексиева. Фирма „Проект Плюс” ООД – Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, автор на проекта, осъществи авторския надзор по изпълнението му. „Еврофонд Кънсълтинг“ ЕООД –  София предостави консултантски услуги по управление и отчитане на проекта.

С реализацията на дейностите по новия проект ще се подобри качеството на живот на населението на град Павликени чрез изграждане на спортна инфраструктура, насърчаване на социалното приобщаване с предоставяне на равен достъп до новоизградената спортна инфраструктура на всички социални групи и подобряване на здравния статус на населението.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *