В ДСХ „Мария Луиза“ – град Свищов отпразнуваха Международния ден на възрастните хора

0

На 1 октомври в Дома за стари хора „Мария Луиза“ – град Свищов, възрастните хора отбелязаха своя празник. Специални гости на тържеството им бяха представители на общинското ръководство в лицето на кмета на Свищов Генчо Генчев, зам.-кметовете Анелия Димитрова и Бедри Алиев, ръководителя на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова, а също дамите от ИнерУил клуб, и женско дружество „Съгласие“. По повод празника, гостите поднесоха своите подаръци и пожелаха на възрастните хора да бъдат здрави и все така мъдри, защото тяхната мъдрост, натрупана през годините е истинска упора за поколенията след тях. Президентът наИнерУил клуб – Свищов д-р Румяна Николаева подчерта, че независимо от възрастта, всеки един човек има нужда от обич, грижа и внимание и именно с внимание към хората от третата възраст дамите от ИнерУил клуб – Свищов са избрали свояподарък.

Кметът на Свищов благодари на директорката Мариела Крачкова и цели

я персонал в ДСХ „Мария Луиза“ за всеотдайността и дисциплинираността, която проявяват в работата си и се справят в тежката извънредна ситуация, а на възрастнитехорапожела преди всичко здраве. Той спомена, че подаръците за Дома – сушилня и нови легла, са поднесени предварително, но и в празничния ден не липсва вкусна почерпка от името на общинското ръководство.

От своя страна,потребителите на услугата и служителите зарадваха своите гости с кратка празнична програма, по време на която Събка Миленкова, Петрана Апостолова, Иванка Костадинова и Цветанка Георгиева пяха песни и рецитираха авторски стихове.За финал,Надка Георгиева развълнува всичкис прочувствено слово, в коетопоздрави своите връстници и благодари за системно полаганите грижи от страна на общинското ръководство и служителите в Дома.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *