Петко Петков: “Взимаме само перспективни чужденци, няма да загърбваме школата”

0

Старши треньорът на “Етър” Петко Петков увери, че клубът няма никакво намерение да загърбва играчите от школата и вече ще се гради отбор в перспектива, а няма да се работи “на парче”.

“Понесохме доста тежък удар от ситуацията с коронавируса и в последния мач бяхме съвсем осакатени, не можехме да ползваме 7 основни играчи. Наложи се да влязат на пожар и двама чужденци, които тепърва имат нужда от адаптация в отбора. При нас селекцията закъсня и сега всеки нов играч има нужда от адаптация. Искам да подчертая, че всички чужденци, с които подписахме, са при условия, които са изключително изгодни за нашия клуб и не обременява по никакъв начин бюджетът. Договорите са дългогодишни, повечето играчи са млади и перспективни и във времето “Етър” ще извлече дивиденти от тях.

Една от основните задачи, които ми отправи Управителния съвет, е постепенно да подмладяваме отбора, в него да влизат все по-конвертируеми футболисти. Разбира се, това е дълъг процес. Много се спекулира, когато даден клуб вземе няколко чуждестранни играчи. В момента в “Етър” те са четирима и бройката никак не е голяма, а това беше единствената възможност да подсилим отбора”, заяви Петко Петков.

“В никакъв случай няма да загърбим школата на “Етър”. Както видяхте, в последния мач дебютираха нови три момчета от школата – Юлиян Райков, Борислав Марков и Калоян Митев. Това са играчи, които постоянно тренират с първия отбор, а заедно с Кольо Станев и Стелиян Добрев, които натрупаха вече игрови опит, стават петима. Тази бройка в никакъв случай не е малка и това са момчета, на които ще се разчита и са бъдещето на “Етър”.

Ние нямаме нужда от противопоставяне и да се говори, че политиката на клуба е обърната към чужденци. Футболът е и бизнес, ние като клуб търсим изгода във всеки договор и перспектива за отбора. До избора на новия УС се работеше “на парче” и видяхте какво се случи – спасихме се, но добрите играчи ни напуснаха. Ето, и Тонислав Йорданов се разви при нас и се върна в ЦСКА, вече избягваме да взимаме играчи под наем, които да развиваме и да си тръгват… Занапред ще се стремим да задържаме добрите си футболисти и да можем да развиваме отбора”, каза Петко Петков.

Наставникът коментира и предстоящия в неделя мач срещу ЦСКА-София. “Ситуацията в момента е тежка, аз благодаря на феновете – те и в последния мач, който беше лош за нас, ни подкрепяха от първата до последната минута, както са го правили винаги. Сигурен съм, че така ще бъде и в неделя срещу ЦСКА. Още нямаме пълна яснота кои ще играят, тъй като чакаме утре резултатите от новите проби от тестовете, но пак ще имаме и млади футболисти. Но съм сигурен, че ще оставят сърцето си на терена. Нека ги подкрепим и да стискаме палци по-бързо да излезем от тази ситуация! ЦСКА е отбор с дълга скамейка, дори и да имат физически или психологически проблеми след гостуването на “Базел”, те са отбор, който е свикнал да се бори на няколко фронта и ни чака много труден мач. Но ние в неделя излизаме с пълна мобилизация и със сигурен, че всеки един от играчите ще остави сърцето си на терена!”.

(повече подробности за предстоящия мач с ЦСКА-София очаквайте утре)

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *