Отборът на ОДМВР – Велико  Търново е безапелационен победител в състезание по стрелба с дълго оръжие на служители в МВР

Отборът на ОДМВР – Велико  Търново е безапелационен победител в състезание по стрелба с дълго оръжие на служители в МВР. Организатори и основни ръководители са главните инструктори от Центъра за бойна подготовка и спорт към Академията на МВР

Инспектор Емил Ангелов от ОДМВР – В. Търново се класира на първо място в индивидуалната надпревара. След него се подредиха Кирил Джодов от ОДМВР – Варна и Йордан Йорданов от ОДМВР- Разград. В отборното класиране Областната дирекция във В. Търново отново оглавява класацията. Второто и третото място си поделиха отборите на областните дирекции в Силистра и Стара Загора. В отборът на ОДМВР – В.Търново бяха мл. експерт Георги Личев, мл. инсп. Стоян Джуров и ръководителят им инсп. Емил Ангелов.

Тридневното занятие по стрелба с автомат за служители на МВР се проведе на специализирания полигон към Съвместното командване на специалните операции край село Црънча. Служителите проведоха занятие по бойна стрелба с автомат „Калашников”, който е на въоръжение в структурите на вътрешното министерство,  на няколко стрелкови полигона и при различни условия.

Едновременно с обучението и теоретичната подготовка се проведе и състезание между участниците. В стрелбите взеха участие служители от главните и областните дирекции на МВР от цялата страна. На церемонията по закриване на занятието наградите за победителите бяха връчени от комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик, в качеството му на домакин на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!