Филиалът на ВТУ във Враца откри с тържествена церемония новата академична година

0

 

С тържествена церемония в двора на филиала на Великотърновския университет в гр. Враца беше открита новата 2020/2021 академична година. Гост на събитието бе ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов, който поздрави първокурсниците и техните преподаватели.

„Днес е поредният празничен ден във Великотърновския университет, защото откриваме учебната година в нашия филиал. Започваме трудна година в извънредна епидемична обстановка. Към момента всичко е наред и стартираме присъствено. Особено важно е това за нашите първокурсници. Както вече казах, ако лекциите по някакъв начин могат да бъдат дистанционно, то възпитанието не може, а образователният процес е съвкупност от образование и възпитание. Знаем, че няма да бъде лесно, но трябва да спазваме правилата. Пазете се и пазете другите, бъдете отговорни един към друг! Ние като ръководство вземаме съответните мерки и правим всичко възможно, за да ви запазим здрави. Млади сте и бъдещето е пред вас. Както се казва в студентския химн, учете и се веселете, докато сте млади. На добър час!“, каза проф. Хр. Бонджолов в приветствието си.

„Скъпи студенти, поздравявам ви с избора, който направихте! Добре дошли в голямото академично семейство на Великотърновския университет! А тази година то наистина е голямо, защото реализирахме един от най-добрите приеми през годините назад. Нека си пожелаем здрава, успешна и творческа учебна година!“, каза в приветствието си доц. д-р Рени Христова, директор на филиала на Великотърновския университет във Враца.

На събитието присъстваха още Малина Николова, областен управител на Област Враца, Петя Долапчиева, заместник-кмет по образованието на Община Враца, директори на училища и детски градини. По случай новата академична година бе отслужен водосвет за здраве и благополучие. През тази учебна година във филиала на Великотърновския университет ще се обучават 920 студенти – 560 студенти в 12 бакалавърски програми и 360 магистри в 6 магистърски програми

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *