В Лясковец ще се състои тринадесето издание на Детско-юношеската национална балетна среща

0

 

За поредна година община Лясковец и читалище „Напредък-1870”- гр. Лясковец организират Празник на балета. Това ще бъде XIII-та по ред Детско-юношеска балетна среща на танцьори, възпитаници на балетни студиа от страната. Тя ще се проведе на 9 и 10 октомври, като домакин е лясковската балетна школа „Ритъм“. Момичетата на Валя Атанасова ще посрещнат своите връстници гости от балетни формации от градовете Велико Търново, Габрово, Шумен, Търговище. Празничният концерт на гостуващите танцови колективи и на домакините ще се състои в читалището в Лясковец на 10 октомври 2020 година от 18:00 часа. 120 деца на възраст от 7 до 18-годишни ще участват в него при спазване на мерките за сигурност, а публиката ще заеме салона и балкона при 50% запълнени места.

При откриването на концерта, патронът на дългогодишния форум д-р Ивелина Гецова, кмет на община Лясковец ще отправи приветствия към гости, участници и почитатели на балетното изкуство.

Предишния ден, преди големия концерт, представителите на всички танцови формации ще имат възможността да се срещнат с един от най-добрите балетни педагози в страната – д-р Бонка Матова. Уроците, които преподавателката в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” ще преподава, ще протекат и в петък, и в събота. В заниманията, които ще се проведат ще се включат, както възпитаниците от различните студиа и школи, така и техните ръководители. Уроците на преподавателката ще са в направление „Характерни танци“ и ще бъдат основен акцент в тазгодишното издание на Детско-юношеската балетна среща. По този начин организаторите на форума разчитат, че осъществяването на идеята за приемственост между поколенията, ще бъде ползотворна за разгръщането таланта на младите дарования и за бъдещото им успешно израстване като танцьори и истински личности.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *