Библиотеката на Езикова гимназия се обогати, благодарение на кампанията „Купи една книга. Дари я на своето училище”

0

Близо 20 книги постъпиха в библиотеката на Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” по време на Националната кампания „Купи една книга. Дари я на своето училище”. Изданията са на български език и вече са на разположение на читателите.

Сред заглавията са „Физика на тъгата” на Георги Господинов, поредицата „В сянката на боговете” на Димитър Герганов, луксозно двутомно издание с поезия и проза на незабравимата Петя Дубарова. Двете книги представят значителна част от нейното творчество, издадено за първи път в средата на 80-те години на миналия век ( „Най-синьото вълшебство”) и бяха заети веднага от училищната библиотека.

3 хитови заглавия на Касандра Клеър – „Град от пепел”, „Град от кости”, „Ангел с часовников механизъм” са други книги, дарени от ученици на Езиковата гимназия.

Сред постъпилите във фонда на библиотеката са творби на класиците Иван Вазов и Йордан Йовков и два екземпляра на „Старопланински легенди и митове”.

Интересът към националната кампания продължава и след нейния край. Заявки за дарения на книги дадоха още възпитаници на Езиковата гимназия.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *