Идва време за зимните гуми. Не чакайте последния момент, съветват от Автоцентър „Арис”

0

Вече е октомври – време, когато трябва да помислим за смяната на летните гуми със зимни. От 4 години в България действа закон, според който е задължително  от 15 ноември до 1 март шофьорите да карат със зимни гуми или с такива, чиито протектор е поне 4 мм.  Отговорността за навременното поставяне на правилните гуми за сезона остава в  ръцете на всеки шофьор.

Кога трябва да поставим зимните си гуми?

Отговори дават специалистите от Автоцентър „Арис” във Велико Търново – обект, който работи по всички европейски изисквания и който спечели доверието на много клиенти не само от Велико Търново и региона, но и от цялата страна с високото ниво на работа и отговорното отношение.

Зимните гуми са задължителни за сигурността и безопасността на всеки участник в движението и затова трябва да ги поставим навреме. Това може да стане през октомври. Въпреки широко разпространеното схващане, зимните гуми не се износват при високи температури, напомнят от „Арис”. За всички е ясно, че с климатичните промени сезоните се менят и зимата не означава само  месеци с температури под 0 градуса по Целзий и заснежени пътища. Съвременните зимни гуми се проектират спрямо широката им употреба във всякакви условия през зимния сезон. Те трябва да издържат на големи температурни разлики, заснежена, мокра или суха пътна обстановка.

В периода от октомври до март обикновено температурите в България рядко превишават 25 градуса и шофирането със зимни гуми е много по-безопасно и строго препоръчително.  Много по-вероятно е да попаднем на ниски температури през посочените месеци и тогава шофирането с летни гуми е изключително опасно.

Протекторът на зимните гуми и многото малки ламели по него гарантират отлично поведение през зимния сезон.

Не чакайте последния момент за поставяне на зимните гуми, за да избегнете изнервящите опашки и губенето на време, съветват от „Арис”. Специалистите в автоцентъра са на разположение на клиентите всеки ден, за да дадат съвет и да пристъпят към смяната на гумите.

Обектът предлага преференциални цени за услугата за четири броя гуми. 23 лева е демонтаж и монтаж на лека кола /ван – R13  и R14.

За R15  и R16 цената е 28 лева, а за R17  и R18 – 33 лева.

За джип/бус услугата е 33 лева за R15  и R16, а за R17  и R18 е 38 лева.

Монтажът на нови гуми, закупени от „Арис” е безплатен, напомнят от автоцентъра.

Освен монтаж и демонтаж на сезонни гуми, в обекта предлагат и голям избор на всички марки гуми – нови и втора употреба на атрактивни цени, баланс и ремонт на гуми до 22 цола, както и рън флат гуми, смяна на винтили, лепене, почистване на джанти и др.

Голям интерес от страна на клиентите има към  отворения в автоцентъра „хотел за гуми”. Там шофьорите, които нямат подходящи помещения за съхраняване на демонтирания комплект, могат да го оставят в зала, специално пригодена за тези условия – без влага и пряка светлина.

В „Арис” гарантират стопроцентово изпълнение на всички етапи при смяната на гумите, включително подмяна на винтилите, и използване на специализирани инструменти. Това дава сигурност, че по време на смяната няма да бъдат повредени нито джантите, нито гумите, шофьорите ще имат комфорт при пътуването и няма да се налага да справят с изпитания като например „биеща” гума.

От Автоцентър „Арис” съветват да се извърши подмяна и на четирите гуми, тъй като при различни модели, марки и профили, може да се стигне до непредвидимо поведение на автомобила.

Автоцентър „Арис” се намира на ул. „Иван Хаджидимитров” 11 – на отбивка от новия четирилентов път – между „Зона В” и кв. „Бузлуджа”, над гастанцията.

Контакти:

тел. 0878905356

тел.0883414030

facebook Автоцентър Арис

Е-мейл: arisautocenter@gmail.com

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *