Полицаи иззеха над 50 кг. канабис и ловни патрони по време на спецакция в Павликени и Елена

0

Майка, баща и син си направили външна оранжерия за коноп в къщата

Над 50 кг. канабис и ловни патрони иззеха служители на полицейските управления в Павликени и Елена. В хода на специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества, проведена вчера на територията на ОДМВР – Велико Търново ,са извършени проверки в имоти на територията на двете районни полицейски управления.

От наследствен имот в Павликени, обитаван от семейство и сина им, е открита външна оранжерия с 10 чувала и три саксии със засети в тях растения от рода на конопа, с общо тегло на листната маса 29 кг. В стая на къщата са намерени и иззети още близо 2 кг. от същите растения.

В съседен имот полицейските служители намерили над 2 кг. от растенията, за които е изяснено, че са били изхвърлени през прозорец на проверявания имот. 70-годишния обитател е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

При претърсването в една от стаите  полицейските служители се натъкнали и на 11 ловни патрона, за които 66-годишната му съпруга е обяснила, че са останали от покойния й баща. Срещу нея е образувано бързо производство за незаконното съхранение на боеприпаси.

При проверка на имот в с. Чешма полицейските служители са намерили полусуха листна маса, с тегло около 21 кг., която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Тревата е иззета. По случая е започнато досъдсебно производство.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *