Абсолвенти от Педагогическия колеж към ВТУ в Плевен получиха своите дипломи

0

58 абсолвенти от випуск 2019 на Педагогическия колеж – Плевен, структурно звено на Великотърновския университет, получиха своите дипломи за завършено висше образование и придобита професионална квалификация „учител“.

Заместник-ректорът по научната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д.и.н. Милко Палангурски приветства абсолвентите и техните преподаватели от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

Проф. Палангурски им пожела да бъдат достойни за професията, която са избрали, защото учителите са героите на днешния ден, в техните ръце е бъдещето на нацията и държавата. Заместник-ректорът връчи дипломите и свидетелствата за отличие на отличниците.
В заключителната част на тържествената церемония директорът на Педагогическия колеж – Плевен доц. д-р Емил Бузов пожела на вече настоящите учители да продължават да учат, да се развиват, да бъдат компетентни, за да формират компетентни личности.

Тържествената церемония уважиха много официални гости – представители на общинската администрация и регионалните структури в сферата на образованието, както и директори на партньорските образователни институции.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *