Балет „Калина” при НЧ „Напредък 1869” Горна Оряховица триумфира на онлайн конкурса „Dance Cup Bulgaria“

0

 

 

 

Девет танца на солисти на балет „Калина“ при горнооряховското читалище „Напредък 1869“ спечелиха златни медали от Българския квалификационен танцов конкурс в гр. Пловдив – „Dance Cup Bulgaria“.

Те получиха квота и правото на участие за ГОЛЕМИЯТ СВЕТОВЕН ФИНАЛ ПО ТАНЦОВО ИЗКУСТВО- DANCE WORLD CUP през 2021 г.

Шест солиста от балет „Калина” взеха участие в онлайн квалификациите за световните финали DANCE WORLD CUP и също получиха отличия.

От читалището честият прекрасното представяне на Денислав Иванов, носител на златни медали и квоти, състезател в категория джуниър в стил модърн за танца „Сутра” и в стил шоу денс за танца „Портрета на Дориън Грей”! Те поздравяват още Кристина Георгиева, носител на златни медали и квоти, състезател в категория джуниър в стиловете акроденс и танцово шоу за танците „Агония” и „Сирак”, Камелия Радева, носител на сребърен медал и квота, състезател в категория джуниър в стил лирикъл за танца „Кралица”, както и Ирен Мари Дочева, носител на сребърен медал и квоти , състезател в категория джуниър в стилове танцово шоу и модерн за танците „Изгубена в любов” и „Мистичен свят”!

 

Аплодисменти получават още Габриела Мерджанова, носител на златен медал и квоти, състезател в категория деца в стилове модерн и танцово шоу за танците „Тъмни мисли” и „Твой избор”,  Рая Панова – състезател в категория джуниър в стиловете „Характерни танци” и неокласика за танците „Салавушка” и „Erorr 220”, както и хореографиите на Денислав Иванов, поставени от Александра Драгова.

 

Записите на всички танци са от сцената на читалище „Напредък 1869” Горна Оряховица, където талантливите солисти Дени, Криси, Ирен Мари, Ками, Габи и Рая репетираха през цялото лято.

 

„Благодарим ви, таланти, за труда, постоянството и дисциплината, довели до големия успех – квоти и право на участие за ГОЛЕМИЯТ СВЕТОВЕН ФИНАЛ ПО ТАНЦОВО ИЗКУСТВО- DANCE WORLD CUP през 2021 г.! Комплименти и за ръководителя и треньора на солистите Калинка Генова, както и за нейния помощник Виолета Тошева“, коментират от културната институция. А наградите на победителите ще връчи на церемония председателят на читалището г-н Атанас Петров.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *