Великотърновският театър възстанови спектаклите в турне

 

 

Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново възстанови своята спектаклова дейност в турне. През следващите дни екипът на великотърновския театър ще гостува на сцените в Ловеч, Първомай и Пазарджик с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, в която участват солисти и артисти, оркестър, хор и балет на МДТ. В последните три дни на септември целият музикален състав заедно с артисти и солисти играха в Гоце Делчев, Разлог и Дупница. Те зарадваха публиката с мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”, създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, текст на песните – Миряна Башева. Заради извънредна епидемиологична обстановка в страната представленията се провеждат на открито и закрито при 50 % заетост на местата и спазване на всички противоепидемиологични мерки.

„Нашият театър успя да възстанови напълно творческата и спектаклова дейност, съобразявайки се с всички противоепидемиологични мерки за безопасност както на състава, така и на нашите зрители. За наша радост първоначалният отлив заради явното притеснение на публиката да посещава театрални и музикални представления на открито или в зала вече започва да се преодолява“, коментира директорът на великотърновския театър Васил Вълчев.

В още четири града ще гостуват до края на октомври артистите от МДТ „Константин Кисимов“. На 17 октомври съставът ще участва във Втория фестивал на камерната опера в България, който се провежда под почетния патронаж на оперната прима проф. Красимира Стоянова, която е „Камерзенгерин“ на Виенската държавна опера. В Дом на културата „Средец“ в София екипът на театъра ще представи операта за деца „Патиланци“ от Александър Йосифов. Вечерта екипът на великотърновския театър ще превземе зала „Люмиер“ на НДК с мюзикъла „Вражалец“, създаден по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков.

На 21 октомври артистите на МДТ ще представят мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” пред публика в Нова Загора. Месецът ще завърши с турне на 28 и 29 октомври в Хасково и Кърджали, където съставът ще гостува с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!