Шест шампионски титли и още медали за състезателите на „Етър-Стил“ от Държавното отборно по спортна гимнастика

0
Силно участие записаха състезателите на „Етър-Стил“ в Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика за „Купите на Р. България“, проведено в гр. Варна. Възпитаничките на Калояна Крумова- Цончева взеха общо шест шампионски титли, включително и отборна, четири сребърни и два бронзови медала.
Най- много призови класирания постигнаха момичета младша възраст в състав Ванина Лещакова, Десислава Георгиева, Еванина Лалева и Ивайла Илиева, които се класираха на първо място отборно. Индивидуално Ивайла Илиева е първа в многобой, на прескок, греда и земя и втора на успоредка. Еванина Лалева победи на успоредка, окичи се със сребро на многобой и греда, четвърта е на земя.
Яна Панайотова, Емануела Иванова, Гергана Илиева, Гергана Георгиева и Лидия Кръстева са втори отборно при момичета старша възраст.
В многобоя Лидия Кръстева е на трето място, Гергана Георгиева на шесто. Лидия е четвърта на успоредка, а Гергана на прескок и греда. При момчетата Александър Александров е трети на прескок.
На трето място отборно при децата се класираха етърки в състав: Саня Наумова, Дария Велчева, Теа Юлианова, Наталия Колева. В индивидуалния многобой Теа Юлианова е на седмо място, а Дариа Велчева на осмо.
„Състезанието поднесе много стрес, напрежение, положителни емоции и вълнения“, коментира треньорката Калояна Крумова- Цончева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *