Цвета Караянчева: Резолюцията на ЕП няма законодателна и правна стойност. Това е политически акт, който ще се ползва от опозицията

Резолюцията, която прие Европейският парламент за принципите на правовата държава и основните права на гражданите в България,  няма нито законодателна, нито правна стойност. Ние сме показали, че се съобразяваме с препоръките на Европа, които са в докладите, и сме поели ангажимент да продължим да работим по реформите. Това заяви във Велико Търново председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя присъства на военна клетва, която днес положиха курсантите от 147-ия випуск на Националния военен университет „Васил Левски”, а след церемонията коментира последните новини от ЕП пред журналисти.

Резлолюцията  е един политически акт, който се ползва единствено от опозицията и очаквам тепърва да я използват в своята предизборна кампания, каза още Караянчева.

Тя подчерта, че от партия ГЕРБ и правителството ще отговорят с  с това, което е направено до момента и  което предстои да бъде направено с предстоящия бюджет. Тя припомни, че са изпълнени ангажиментите за надбавки за всички деца, както и добавките към пенсиите на всички пенсионери, сред изпълнените обещатия е и повишаването на минималната пенсия през 2021 година, както и  индексация на всички пенсии.

На въпрос защо всички тези неща се случват в този момент и дали това не е политически ход, Караянчева заяви, че това не са просто обещания, а изпълнение на предизборната програма, която коалицията е приела, когято е встъпила в този мандат. Сред останалите точки от програмата е и повишаването на минималната заплата на 650 лева и това е следващата стъпка, която ще бъде предприета от правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!