Мая Манолова поиска облекчения за занаятчиите от Самоводската чаршия

 

 Ще настоявам да се постави измервателна станция в квартал „Чолаковци“, която да публикува онлайн в реално време състоянието на въздуха. Ще поискам и среща с представители на РИОСВ-Велико Търново във връзка с мерките, които е предприела инспекцията за качеството на въздуха в града. И във Велико Търново, както в Стара Загора институциите твърдят, че няма проблем с въздуха, но хората не са доволни от качеството му.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите във Велико Търново.

Тя посети и Самоводската чаршия. Припомняме, че Манолова и екипът й се срещнаха със занаятчиите и през юни месец, когато те поискаха наемите им да бъдат намалени или опростени до края на тази година.

Обещаха се 4,5 млрд. лв. за подкрепа на бизнеса и домакинствата, но почти нищо не е стигнало до тях, каза тя.

Манолова подчерта, че до момента по мярката 60/40, за която бяха предвидени 1 млрд. лв., са се възползвали 6-7% от фирмите в страната. Похарчени за мярката са около 330 млн. лв. или 30 %, допълни Манолова.

Тя подчерта, че единствената мярка, от която могат да се възползват занаятчиите, са били безлихвените кредити от 1500 до 4500 лв. Някои от тях са получили средствата, но парите са взети от друга банка, която е наложила запор, даде тя пример с един от случаите.

Грантовете от 30 до 150 хил. лв. за средните фирми още не са взети, защото все още се разглеждат заявленията, каза още Манолова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!