Илиян Венков, вр.и.д. управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов: Основната ми задача е да върна доверието към свищовската болница

0

Обезпечаване на болницата с персонал, откриване на приемно-консултативен кабинет и създаване на нормални условия за работа в зимните месеци са трите краткосрочни цели на новия временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов Илиян Венков. Доскорошният заместник-кмет зае поста в началото на месеца, а решаването на първите проблеми вече е факт. Само за три дни от 6 до 9 октомври са сключени няколко нови договора със специалисти, които не са от Свищовска община. Новоназначените лекари са двама хирурзи от Плевен, както и кардиолог и неврохирург от Велико Търново.

„Ние нямаме Неврохирургично отделение, но лекарят – специалист ще е консултант към Неврологията, с което ще можем да реализираме нови клинични пътеки, за които до сега нямахме необходимия ресурс.  Водят се разговори и с двама анестезиолози. Във Вътрешно отделение има нужда от ендокринолог, гастроентеролог, като и в тази насока текат преговори. Към момента нямаме възможност да изпълняваме на 100% Националния рамков договор, с което да генерираме максимално приходи от НЗОК, затова работим за посочените промени – те значително ще подобрят състоянието на болницата“, обясни Илиян Венков.

Той увери, че основната идея е да се върне намалялото с годините доверие на гражданите на Свищов към местното лечебно заведение.

От тази седмица се очаква да заработи и нов приемно-консултативен кабинет, където пациентите ще се насочват към съответните специалисти. По този начин ще се създаде и филтър, който ще спомогне за ограничаване разпространението на COVID-19.

Предстои назначаването на нови служители – немедицински персонал, който да изпълнява основно технически задачи. Това ще се случи с посредничеството на Дирекция „Бюро по труда“.  С помощта на Община Свищов е осигурен и нов отоплителен котел, с който болницата е обезпечена за зимата и екипът ще има възможност да се труди в нормална работна среда.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *