ноември 27, 2022

Великотърновски библиотекари изненадаха с отличие и подарък свой колега, спечелил 9 поредни тв състезания

Колективът на Регионална народна библиотека „П. Р. Славейков” днес засвидетелства своята подкрепа на  колегата си Николай Колев за участието му в телевизионното състезание „Последният печели”, излъчвано всяка делнична вечер от 19:00 ч. по БНТ 1. С ерудиция, чувство за хумор и широк мироглед той успя да спечели 9 поредни състезания в нелесния телевизионен формат.

В „тесен семеен кръг” колегиумът на библиотеката отличи Николай Колев с  почетният знак на Великотърновската регионална библиотека и му подари две от най-новите й издания. Освен това колегите му успяха да го изненадат с малък подарък, който да му помага за изкачването на още върхове –  планински и от знания, а това е стих, посветен на участието му в „Последният печели”:

Последният печели.

С последния никой

не може да се мери.

Мисли бързо,

знае много.

Тактика прилага и

противника събаря.

Леко го отпраща

на разходка сред прованса.

Сладкориите не са му чужди –

страчатела, крем брюле

обича да яде.

История, география,

кино, шлагери,

футбол … само „Етър”.

Познания безкрайни

във всякакви отрасли –

знайни и незнайни.

Със 102 ръце подкрепяме ясното и силно послание, което носи участието на Ники на телевизионния екран: четенето на книги има непреходна стойност и за книгите е валидно правилото на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече”, посочват великотърновските библиотекари.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *