октомври 25, 2020

Разбиха най-голямата наркооранжерия в областта (СНИМКИ)

 

 

Най-голямата наркооранжерия във Великотърновска област беше разбита тази нощ при специализирана полицейска операция в бивше предприятие за преработка на птиче месо в Горна Оряховица. Има и задържани. Това са  двама мъже от София и Арбанаси, на които ще бъдат повдигнати обвинения. Конфискуваната марихуана е за стотици хиляди лева.

Задържаните са32-годишен софиянец и 30-годишен търновец от Арбанаси. В три халета под наем те се  отглеждали, при специални условия, огромни количества коноп. Това заяви на импровизиран брифинг директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Машов:

 

„Бяха намерени около 14 килограма суха растителна маса. Бяха намерени още две помещения, в които имаше абсолютно цял цикъл на отглеждане на 1000 растения, които се обгрижваха от тези две лица“.

„Пазарната стойност на иззетата суха марихуана е над 70 хиляди лева, предстои претегляне и оценка на зелената листна маса“, посочи от своя страна окръжният прокурор Христо Христов.

 

Разследването продължава. За отглеждане на растения от рода на конопа законът предвижда лишаване от свобода до пет години и глоба до 10 000 лв., а за държане на наркотични вещества с цел разпространение наказанието е до осем години и глоба. Предстои да се изясни къде е пласиран наркотикът и дали наркооранжерията е била част от верига за производство на марихуаната.

Според разследващите горнооряховската наркооранжерия с лаборатория е най-голямата в областта. Тя е четвъртата, която беше разбита през тази седмица в региона.

Снимки: МВР пресцентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!