октомври 3, 2023

Оранжериите за коноп никнат като гъби в региона, полицаи разкриха още две инсталации в Бяла черква и Михалци

0

След като вчера в Горна Оряховица беше разкрита най-голямата оранжерия за коноп във Великотърновска област, стана ясно, че полицаи са открили още две инсталации в региона.

Оранжерия с растения от рода на конопа откриха павликенски полицаи на адрес в Бяла черква. В събота сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в имот, собственост на 67-годишен мъж е установена оранжерия с 62 контейнера с растения от рода на конопа, с различна височина.

Обраната листна маса и плодни цветни връхчета възлизат на около 9 кг. При полеви наркотест растенията реагирали на канабис. В помещението е намерен и чувал с листна маса, с тегло около 40 грама. Иззети са водни помпи, контролер за управление на вентилаторите, схема с диаграма за растеж и др. вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Същия ден в хода на същата операция е извършена проверка и в имот в с. Михалци, ползван от 33-годишен мъж от Бяла черква. Там са намерени и иззети още около 10 кг. листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис и уреди и пособия за отглеждането му. Двамата ползватели на имотите са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Започнато е досъдебно производство.

В събота при извършена проверка в жилище в областния град, обитавано от 18-годишно момиче от Левски са намерени и иззети около 3 грама прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. По случая е започнато досъдебно производство.

сн. ОДВМР – Разкритата оранжерия в Горна Оряховица

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *