„Бюджет – 2021“ на община Велико Търново – без увеличение на местните такси и цените на услугите

0

DCIM100MEDIADJI_0012.JPG

 

Няма да има увеличение на местните такси и цени на услугите в бюджета за 2021 г. на община Велико Търново, а кметството ще продължи консервативния подход при структуриране на местните финанси. Това става ясно от разчетите на администрацията за бюджета за следващата година, които ще бъдат гласувани на октомврийската сесия на местния парламент.

5,8 млн. лв. са прогнозните приходи в общинската хазна на старата столица от данък върху недвижимите имоти, се посочва в анализа на администрацията.  4, 6 млн. лв. ще се постъпленията от данък върху превозните средства, а от туристически данък – 180 000 лв., което е със 70 000 лв. по-малко спрямо тазгодишния бюджет.

С 10 000 лв. са заложените приходи от такса детски градини, като за следващата година сумата е 820 000 лв.   290 000 лв. трябва да влязат в общинския бюджет от таксите за ползване на детските ясли, а от такса битови отпадъци – 6,7 млн. лв.

Прогнозните разходи са за близо 29 млн. лв., а евентуалните приходи са в размер на 15,6 млн. лв. В това число от имуществени данъци и неданъчни приходи се очакват 2,1 млн. лв., а 9 млн. лв. са средствата по европейски проекти. Отделно 4,5 млн. лв. се очакват през следващата година от временни безлихвени заеми между бюджети и сметки за средствата от ЕС. Прогнозната стойност на общинския дълг е в размер на 6, 8 млн. лв.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *