Във Велико Търново наградиха 124 млади учители

0

 

 

Във Велико Търново отново си дадоха среща младите учители, които тази есен за първи път са прекрачили прага на училищата и детските градини, но вече с мисия и кауза. Младите педагози в старопрестолния град и региона стават все повече – новоназначените са 124, 86 от които в училища, а 38 – в детски градини. Всеки от тях получи грамота със специално послание и новата книга на историка проф. Пламен Павлов – „Първите дами на Средновековна България“.

Младите учители и организаторите на събитието бяха поздравени от кмета на Велико Търново Даниел Панов и министъра на просветата Красимир Вълчев. Сред гостите бяха също областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева и др.

Кметът Даниел Панов изказа признателност към педагозите, че са поели по изключително важен път – да поведат децата и младите хора по пътя към буквите, към широкия свят на знанието, към израстването им като личности и най-вече – добри хора.

„Благодаря ви, че в една трудна за целия свят година те са избрали да следват пътя на будителите, на нашите предци, които винаги през вековете са поддържали жив българския дух, опазили са нашите корени, традициите и обичаите, силната ни вяра. Бъдете здрави, креативни, бъдете достойни наследници на просветителите от Търновската книжовна школа и да възпитават децата и младите хора в дух на искрено родолюбие, обич към Велико Търново и към България”, обърна се към младите учители Даниел Панов. Кметът благодари и на организаторите за чудесната традиция, създадена в старопрестолния град.

Празникът е иницииран от „Сдружение за образователни инициативи 19” към Основно училище „Бачо Киро”, Регионално управление на образованието и дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново.

Учителите бяха удостоени с грамоти за най-млад педагог в детска градина и в училище, учител с най-много ученици, най-много предмети, най-голямо изминато разстояние до работното място и др. Връчени бяха и призове за директори с най-голяма смелост да назначават млади педагози.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *