Още една жертва на COVID-19 в областта

0

 

Два от общо 19 –те нови случая на коронавирус в областта имат епидемична връзка с регистрирано огнище в Преходно жилище за възрастни хора с умствена изостаналост „Надежда“, с. Церова кория и „Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост“, с. Церова кория, а четири – с регистрирано огнище във финансова институция в гр. Велико Търново. Два от случаите имат връзка с други лабораторно потвърдени случаи на територията на областта, останалите единадесет случаи нямат връзка помежду си, както и с други потвърдени случаи. Това уточняват от РЗИ в старата столица. Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново е починал мъж на 87 г. с придружаващи заболявания – диабет, хронично бъбречно и онкологично заболяване.РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семейството на починалия.

Към 11:00 часа на 23.10.2020 г. хоспитализираните според Информационната система са 40, три от които в болници от други области. На територията на област Велико Търново са хоспитализирани 37 лица – в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД, МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ ЕООД – Горна Оряховица, „МБАЛ – Павликени“ ЕООД – гр. Павликени и МБАЛ „Д-р Дим. Павлович“ ЕООД – гр. Свищов. Броят на леглата, определени за лечение на пациенти с COVID-19 е 77 за пациенти в неусложнено състояние и 6 интензивни легла.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *