Над 5 тона събра кампанията „Капачки за бъдеще” във Велико Търново

Над 5 тона капачки бяха събрани при днешната акция „Капачки за бъдеще”, която се проведе във Велико Търново. Стотици посетиха мобилния пункт на най-голямата благотворителна кампания, който беше организиран на паркинга пред стадион „Ивайло”.

Заради страха от заразяване с коронавирус вероятно доста хора не са дошли днес, но въпреки това отчитаме поредната успешна акция, каза за „Болярски новини” Мартина Йорданова, която заедно с Лазар Радков са основатели на националната кампания.

Кампанията е на три години, а това е шесто събитие в града, посочи Мартина. Целта е събиране на средства за закупуване на животоспасяваща медицинска  апаратура за детски  отделения и акушеро-гинекологични отделения в българските болници.

От началото на 2020 година до сега е дарена апаратура на 14 болници, като техниката не включва кувьози, а различни апарати – фетални монитори, пулсоксиметри  и др. Продължаваме да проучваме къде има недостиг  на техника, за да се отзовем на нуждите на лечебните заведения, допълни Мартина Йорданова.

Малки и големи, цели семейства, приятелски компании и фирми са посетили мобилния пункт във Велико Търново днес.  По традиция най-големи количества са били докарани от стационарните пунктове в общините около Велико Търново и селата.  Организаторите  и доброволците в акцията изказаха своята благодарност на всички, които са се включили в благородното начинание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!