ВТУ преминава на онлайн режим

0

 

Всички студенти и специализанти от ВТУ и филиалите на висшето учебно заведение  в Плевен и Враца минават на онлайн обучение. Заповедта на ректора проф. Христо Бонджолов е от днес и се отнася за периода 27 октомври – 8 ноември тази година.

За целта ще се използват платформите MS Teams, Zoom, Google Meet и Webex при запазване на седмичното разписание. Провеждането на изпитите ще става електронно (с отдалечен достъп) съгласно изискванията на Правилника за организация и провеждане на електронно (с отдалечен достъп) обучение, полагане на изпити и видеоконферентна защита на дипломни работи във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, приет с решение на АС № 10/27.07.2020 г., като всеки преподавател своевременно публикува информация в електронната система Е-преподавател.

Според заповедта преподавателите се задължават да обезпечат съответния хорариум по учебните дисциплини за зимния семестър на учебната 2020-2021 година с електронни средства за обучението на студентите и специализантите. Процедурите за заемане на академични длъжности и публичните защити на дисертационни трудове ще се провеждат онлайн, а планираните събития в посочения период ще се случват или в електронна среда – ако това е възможно, или ще се отложат.

Всички административни сгради на Великотърновския университет, на Филиала в гр. Враца и на Педагогическия колеж в гр. Плевен да продължат работа с установеното работно време при спазване на изискванията за физическа дистанция, хигиена на ръцете, дезинфекция и носене на защитни маски на лицето или шлемове“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *