Над 1,2 млн. лв. трябват за „Шареният замък“. Надеждите са, че детската градина ще е завършена през идната пролет

 

Над 1,2 млн. лв. трябват, за да се довърши недостроената детска градина „Шареният замък“ в болярския град, съобщи кметът Даниел Панов в отговор на питане на днешната сесия.

Общинският съветник от групата на левицата адв. Николай Илчев поиска уточнения защо проектът е оскъпен от първоначално обявената стойност от около 1,7 млн. лв.

Според кмета на Велико Търново до сега сградата е струвала над 2,8 млн. лв. като в сумата са включени договор за проектиране, надзор, СМР и инвеститорски контрол. 31 000 лв. са разходите по предпроектните проучвания и съгласувателни процедури, а за окончателното завършване са нужни над 1,2 млн. лв.

По предварителни намерения детската градина трябваше да е завършена в началото на тази учебна година. Забавянето се дължи както на липсата на допълнителни средства, така и заради пандемията, посочи още кметът. По думите му, надеждите са, че забавачката, чиято процедура за строителство, започва преди 11 години, ще бъде отворена през 2021 г.

Друга причина за забавянето е, че на ул. „Д. Рашев“, която е на входа на сградата, ще се подмени ВиК-мрежата и ще се изгради инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!