100-годишната баба Невяна от Овча могила чете без очила, почита Бог и пийва ракийка

0

В село Овча могила, община Свищов се състоя изключително мил и много специален празник. Поводът за него беше Невяна Божанова Павлова, която навърши достолепната възраст от 100 години. Своя вековен юбилей тя посрещна в празнична обстановка и заобиколено от най-близките си.

Баба Невяна, както я наричат с уважение всички, беше поздравена и лично от кмета на с. Овча могила Нели Великова, която заедно със своите благопожелания й поднесе поздравителен адрес,цветя и подарък – отоплителен уред. От името на кмета на община Свищов Генчо Генчев, г-жа Великова връчи на столетничката поздравителен адрес, плакет на Община Свищов и букет с цветя.

Баба Невяна е родена в с. Овча могила, работила е като готвач в местната болница.  Дълбоко религиозна и отговорна, през своя житейски път тя е спазвала всички пости и се е хранела с много риба. Сега хапва от всичко, пийва си по малко ракия и вино, и чете вестник без очила.

Има 3 дъщери, 6 внучки, 7 правнуци и 7 праправнуци.

Всички присъстващи на юбилея се събраха около масата и се почерпиха с вкусните пити и баници, направени от дъщерите и внучките на баба Невяна, както и с парче от празничната торта, за нейно здраве.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *