Нова жертва на COVID-19 от областта , още учители и ученик са заразени

0

 

През последното денонощие на територията на област Велико Търново е починал мъж на 57 г. с коронавирус и множество придружаващи заболявания, съобщават от РЗИ в старата столица. По повод на новите 23 случая уточнението е, че два от тях
са при учители, преподаващи в начален етап на основното образование от ОУ „Петър Берон“, гр. Дебелец и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Велико Търново.

Под задължителна карантина за 10 дни са поставени учениците от двата класа в начален етап на основното образование. Един лабораторно потвърден случай е регистриран и при ученик от ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица. Под задължителна карантина за 10 дни са поставени учениците от класа на заболелия ученик. Четири от останалите случаите са свързани с други лабораторно потвърден случаи на територията на областта. Останалите шестнадесет нямат връзка помежду си, както и с други потвърдени случаи. Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

Към 13:00 часа на 03.11.2020 г.:
– карантинирани лица: 706, в т.ч. и близките контактни на потвърдените случаи на COVID–19.

Към 00:00 часа на 03.11.2020 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 842 лица, от които:
– излекувани: 469 лица,
– в домашна изолация: 307 лица,
– хоспитализирани: 49 лица,
– починали: 17 лица.

Разпределението на случаите по общини е както следва: – Велико Търново – 14; – Горна Оряховица – 6; – Свищов – 2; – Стражица – 1.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *