В Свищов се проведе среща на общинското ръководство и директорите на образователните институции 

0

По инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев, в крайдунавския град се проведе регулярна среща с директорите на всички училища и детски градини в Общината, а основната цел беше да се обсъди актуалната епидемична обстановка в учебните заведения. На срещата, заедно с кмета на града присъстваха ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова и началникът на отдел „Образование“ Румяна Кузева.

Предвид увеличения брой заболели от коронавирус на територията на община Свищов, по време на срещата бяха обсъдени противоепидемичните мерките, които се вземат в образователните и детски заведения, като се обърна внимание на строгия контрол и самодисциплина при спазване на всички изисквания за безопасност. С цел да се минимизира психозата сред учителското съсловие,ръководството на Общината се обърна към директорите с молба да свикат педагогически съвети, на които педагозите да бъдат успокоени, че са предприети всички необходими действия за опазване здравето на учители и ученици, и те могат адекватно и отговорно да продължат учебния и образователен процес. Директорите споделиха, че обстановката в училищата и детските градини е относително спокойна и няма напрежение, след което се обсъдиха и нагласите за това, под каква форма да продължи учебният процес.

Кметът Генчев призова директорите да спазват установения ред и алгоритъм при случай на коронавирус, за да може бързо да се осъществи информационния потокот страна на учебното заведение към съответните институции и да се предприемат адекватни действия. Той подчерта, че общинското ръководство е в готовностдаокаже на образователните учрежденияподкрепаи съдействие от всякакъв характер и апелира за отговорност приспазването напротивоепидемичнитемерки за дисциплина, дистанция, и дезинфекция.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *