Все повече търновски училища обмислят и прогимназиялния етап на образование да мине на онлайн режим

0

 

 

Великотърновските училища правят вътрешно допитване до родителите на учениците от прогимназиалния етап също да преминат на онлайн режим на обучение. За целта родителите попълват анонимни анкети дали са съгласни или не, като опциите са няколко. Обмисля се децата да преминат на неприсъствено обучение или за десет, или за петнадесет дни. Ако родителят има повече от едно дете, съответно попълва и повече от един въпросник.

Мотивите за това са увеличаващия се брой на заболели и карантинирани учители и служители. Отделно вече има голям брой ученици, които отсъстват по здравословни и по други причини.

 

„Капацитетът на взаимозаменяемост е на изчерпване и се очертава опасност, да не можем да осигурим учители за учебните часове. Затова предлагаме, с цел да намалим броят на присъстващите ученици и преподаватели, да прехвърлим обучението онлайн поне на прогимназиалния етап“ се казва в писмата до родителите.

 

„Молим Ви за експедитивност, за да може да придвижим по-бързо цялата процедура до МОН, ако разбира се  преобладаващите родителски мнения са за преминаване в онлайн обучение“, се казва още в анкетите.

 

Веднага след като резултатите бъдат обработени се очаква всяко едно училище да вземе конкретно решение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *