В община Елена въведоха „зелен коридор“ за възрастни хора

0
В община Елена от 11 ноември е в сила „зелен коридор“ за пазаруване в хранителните магазини и в аптеките на възрастните хора над 60 години в часовия диапазон от 9.30 до 11.30 часа всеки ден.

Това решение е взето след обсъждане на заседание на Общинския оперативен щаб в понеделник и става задължително с последваща заповед на кмета на общината. Целта на тази мярка е да бъдат предпазени възрастните хора в условията на пандемия от коронавирус.
Препоръчва се на лицата над 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките само в посочения времеви интервал и да ограничат пазаруването извън часовете от „зеления коридор“. При възникнала неотложна необходимост от храни и/или лекарства, извън интервала 9.30 ч. – 11.30 ч. , нуждаещите се могат да подават заявка на обявения от община Елена телефон 0879 101 458 всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа, а в събота и неделя – от 9.00 до 12.00 часа, за всички населени места на територията на общината. Заплаща се единствено стойността на доставените стоки.
Със заповедта се забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките на територията на община Елена във времето от 9.30 до 11.30 часа всеки ден. Собствениците и отговорниците на тези обекти се задължават да създадат съответната организация, като поставят указателни табели и осигурят при необходимост пропускателен режим.
Спазването на тази забрана ще се наблюдава от инспектора по опазване на обществения ред в община Елена, от кметовете и кметските наместници в селата и при евентуално установяване на нарушения ще уведомяват служителите на Районно управление на МВР, на чийто началник е възложена организацията на контрола по изпълнението на заповедта на кмета на общината.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *