НАП – Велико Търново продава подземен гараж в центъра на града

0

На 09.12.2020 г. от 14.00 ч. НАП – Велико Търново ще проведе таен търг за продажба на недвижим имот на свой длъжник. Предлага се подземен гараж, подходящ за няколко автомобила в центъра на гр. Велико Търново. Това е първи търг за недвижимия имот от втора тръжна процедура. Общата площ  на подземния гараж е 137,05 кв. м. Обектът се намира на атрактивно място в центъра, на ул. “Рафаил Попов“ № 14, срещу църква „Св. Марина“. Сградата е монолитна стоманобетонна, ново строителство и е въведена в експлоатация през 2007 г. Продаваният имот е неподдържан, липсва окабеляване и мазилка. Трите преградни стени са с тухлени елементи. Предимство на гаража е близостта му до основно училище, две средни училища, детска градина, парк, аптеки, супермаркет и пазар, книжарница, кино, фризьор.

Огледи и приемане на оферти за имота може да се извърши всеки ден от 30.11.2020г. до 04.12.2020г., в часовете между 9 и 17 ч., след предварителна уговорка с публичния изпълнител на тел. 062/617194. Предложения кандидат-купувачите могат да подават в стая 106 /деловодство/ наТД на НАП В. Търново, пл.“Център“  2, от 9 до 17 ч. всеки присъствен ден от 30.11.2020 г. до 04.12.2020 г.

За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20 % от първоначално обявената тръжна цена на гаражите -46697.20 лв. Размерът на депозита за участие в търга е 9339.44 лв. и трябва да бъде внесен по банков път. Настоящата цена е над 50 % по-ниска от първоначалната оценка на оценителя.

По кадастрална карта помещението представлява два самостоятелни обекта с правоъгълна форма. В общото пространство могат да се обособят поне 6 паркоместа и да бъде монтирана врата. За град с проблемно паркиране, цената  на подземния гараж е изгодна, а новият собственик може да инвестира в паркоместата, като ги отдава под наем на живущи в района. Имотът може да се обособи и като складова база.

Пълният текст на обявата, условията и правилата за провеждане на търга, заедно със списък на вещта и описанието й, както и продажната цена на имота, може да намерите на страницата на НАП на адрес: www.nap.bg.  Повече информация за търга може да се получи и на телефон 062/617194. Заинтересуваните могат да намерят условията за участие в търговете на приходната агенция, както и техническите характеристики на продаваните движими и недвижими вещи, уточняват още от НАП- В. Търново.

По отношение на публичните продажби,през изминалите девет месеца на 2020 годинапубличните изпълнители от д-я „Събиране“ в НАП В. Търново са организирали 87 търга за продажба на имущество на длъжници. От тях са постъпили общо 271210 лв., като с почти цялата сума са покрити публични задължения.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *