Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 27 ноември

0

На 27  ноември, петък, отваря врати Коледния базар във Велико Търново. За да се избегне струпването на хора и да се осигури социална дистанция базарът тази година ще е с две локации – в централния парк  „Марно поле“ и на Самоводската чаршия.

За първи път, като коледна звезда в короната на празничния Търновград, ще грейне Архитектурно-етнографски комплекс „Самоводска чаршия“. Над Улицата на занаятите ще блеснат пищни светлини и през целия декември ще се носи уханието нагреяновино с канела и топликоледнисладкиши. 12 къщички-павилиони ще се пълни с ръчни изработени подаръци и произведения на художествените занаяти,кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. В своите ателиета специални подаръци за Коледа ще предлагат и талантливите майстори-занаятчии от чаршията.

В парк „Марно поле“ по традиция и тази година ще има 25 дървени къщички с богато разнообразие от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки, захарни изделия и още много празнични изкушения.

Под внушителна естествена елха тук ще е Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22 декември детските писма за Дядо Коледа. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец. За малките посетители много забавления до края на годината ще има в детския атракцион с виенско колело и въртележки.

В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХIV“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании.

Коледният базар се организира от Община Велко Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часадо 31 декември 2020 г.

При провеждането му ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *