НЧ „Надежда“ 1869 Велико Търново стартира инициативата си „Надежда назаем“

0

 

 

Популярни търновски автори с видео послания в социалната мрежа и YouTube – канала на културната институция

 

 

Великотърновското читалище „Надежда“ стартира инициативата си „Надежда назаем“, съобщи неговият секретар Виолета Белчева. Идеята е популярни търновски творци – писатели, поети, художници, журналисти и т.н. да запишат свои послания към всички хора, за да вдъхнат надежда в тези трудни, обезверени, болни,  понякога и агресивни времена.

Виолета Белчева

За целта културната институция разчита и на доброволческата помощ на Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, тъй като учениците на оператора Захари Мишев ще му помагат в монтажа и реализацията на субтитрите в кратките клипчета. Захари работи заедно с Райчо Димитров, който е организатор „Младежки дейности“ към читалището. Пред камерата им вече застанаха поетът Здравко Пеев, писателките Светла Андреева и Елена Чамуркова, писателят Владимир Шумелов. Тепърва свои видеа ще заснемат още журналистката Сашка Александрова, която се изявява и като автор на стихове и есета, и освен това е член на читалищното настоятелство, писателката и поетеса Ружа Велчева, писателят Кънчо Атанасов и много други. Техните послания за надеждата, доброто и ще бъдат качени във Фейсбук и в YouTubeканала на читалището.

Владимир Шумелов

„За мен е важно да отправим тези послания и към всички наши колеги в страната, които в момента не работят пълноценно и са обезверени. Така им даваме надежда и показваме, че една културна институция не бива да спира да работи. Има начини да сме по-близо до хората“, обясни още Виолета Белчева.

По думите й читалище „Надежда“ развива активни дейности. Библиотеката продължава да работи, като в същото време се разнасят и книги по домовете. Предстои и подготовка на клубовете при културната институция за Коледните базари.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *