За броени часове откриха мъжа, пребил и ограбил 91-годишна старица. Това е Джуката – криминално проявен и многократно осъждан

За броени часове горнооряховски криминалисти задържаха извършителя на грабеж над 91-годишна жена от железничарския град.

Сигнал за случая е подаден във вторник сутринта. Пристигналият на мястото полицейски екип е изяснил, че докато се е прибирала към дома си възрастната жена е била застигната от непознат мъж, ударена и съборена на земята. След това нападателят отмъкнал портфейла с 495 лв. и побягнал. Жената е била откарана в Спешна помощ – Г. Оряховица и след преглед е била освободена за домашно лечение с охлузвания.

От проведените незабавни действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 52-годишен криминално проявен, многократно осъждан  за престъпления против собствеността и личността от с. Асеново, известен, като Джуката. Вчера мъжът е задържан от автопатрул на РУ – Велико Търново в центъра на областния град. Същия ден е привлечен като обвиняем и с постановление на Окръжна прокуратура – В. Търново е задържан за 72 часа.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!