Затварят училища, детски градини, университети, заведения, фитнеси, игрални зали. Може на разходка в парковете и градините. Без вечерен час.

0

 

От петък до 21.12.2020 г. се въвеждат следните противоепидемични мерки:

 

Извънредната епидемична обстановка се удължава  два месеца, информира здравният министър. Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции – учениците от първи до 12 клас, всички извънкласни дейности и занимания в училища и извънучилищна среда, всички висши училища, езикови центрове, детски градини, ясли, детски клубове и др.

Забраняват се конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги и т.н, както и всички групови културни и развлекателни мероприятия, без театрите, които ще могат да работят с до 30% от общия капацитет.

Не се допуска организирането и провеждането на тържества от частен характер с повече от 15 човека.

Забраняват се спортните прояви с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 години, както и посещенията във фитнес-залите, заведенията за хранене и развлечение.  Позволени са доставки на храна за дома и офиса. Затварят още игрални зали и казина, големите търговски обекти тип МОЛ, без тези за хранителни стоки, оптики, дрогерии, зоомагазини, доставчици на платежни услуги, офиси на телекомуникационни оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях. Няма да затварят и малките магазини в кварталите.

Църквите, джамиите и синагогите ще бъдат отворени, парковете и градините също, няма да се въвежда вечерен час

Според председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски това е трудно, но навременно решение и ще даде резултат към края на втората седмица.

Очаквайте подробности.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *