Ситуацията в свищовската болница отново е критична, може да спре приемът на болни от коронавирус

Вътрешното отделение на свищовската болница е пламнало от коронавирус, хоспитализираните с COVID 19 са около 60 човека, съобщава svishtov-info.net. Информацията е на кмета на крайдунавския град Генчо Генчев, въз основа на излезлите резултати на настанените във вътрешното отделение.

От вчера отделението по неврология също е преобразувано в COVID сектор, тъй като местата не достигат. Така ще има още 15 допълнителни места за пациенти с коронавирус, като общо леглата са 45.

Генчо Генчев се е свързал спешно с Областния кризисен щаб и Министерството на здравеопазването. Трябва да се намери бързо решение как ще продължи да работи болницата, защото има вариант тя да спре да приема нови пациенти с коронавирус.

Трети студент по медицина е дошъл да работи в свищовския стационар. Кметът Генчев изказва и специална благодарност на екипите в лабораторията и рентгена в болницата – докторите Дамянова, Попова и Лалев.

Добрата новина, е че управителят на болницата Илиян Венков, който беше в тежко състояние и беше транспортиран в София, се подобрява и се очаква той скоро да се прибере в града. Венков, както и кметът, се заразиха с коронавирус, след като влязоха да помагат в ковид отделението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!