ХМИ е новият спонсор на „Етър”

Голямата великотърновска компания „Хигиенно-медицинска индустрия” -HMI (Hygiene Medical Industry Co., Ltd.), която е най-големият производител на дезинфектанти, антисептици, професионални детергенти и индустриални обезмаслители в България, става спонсор на футболен клуб „Етър”. Това съобщиха днес от управата на клуба на нарочна пресконференция, на която присъства и Евгени Костадинов, който заедно със съдружника си Виктор Азманов са собственици на дружеството.

Ситуацията в момента е тежка не само за спорта, но и за бизнеса и за всички хора, затова сме благодарни за партньорстово, което започваме с ХМИ, каза Деян Куздов, председател на Управителния съвет на виолетовия клуб, който заедно члена на клубната управа Любомир Филипов представиха новия спомоществовател.

Куздов припомни, че новото ръководство на „Етър” още в началото е заявило, че ще търси подкрепата на местния бизнес. Той приветства Евгени Костадинов в голямото семейство на „Етър” и му благодари за протегната ръка.

Призовавам всички местни компании, дружества, целия бизнес, да се обединим, за да помогнем на спорта в нашия град, каза собственикът на ХМИ. Той подчерта, че от години компанията подкрепя хандбала във Велико Търново и сега с голяма отговорност поемат и спонсорството на любимия клуб на болярите. Самият Костадинов е играл като юноша в отбора, спортист е и неговият съдружник Виктор Азманов, който беше първият българин, приет да тренира бойни изкуства в култовия манастир Шаолин. Азманов  и Костадинов получиха и екипни тениски с номер 1 на клуба.

Пожелавам на всички след един добър анализ на състоянието, клубът да тръгне към победи, каза Костадинов.

Ситуацията в клуба е тежка, финансовите проблеми са факт, но сме обнадеждени, че нещата ще тръгнат напред, заявиха от управата на футболния клуб и за пореден път призоваха великотърновския бизнес за подкрепа.

Договорът за партньорство между компанията и „Етър” е сключен до края на сезона. Ако отборът покаже добри резултати и остане в „А” група, договорът ще бъде преподписан с още по-добри условия.

Новите екипи на „Етър” ще са с логото на ХМИ на гърба и на ръкавите.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!