Община Лясковец с награда от Фондация „Глобални библиотеки – България“

0

 

Наградата бе присъдена на кмета на Общината и на читалище „Напредък-1870“ от Фондация „Глобални Библиотеки – България”. За четвърта поредна година Фондацията тържествено връчва годишни награди, в резултат на излъчени номинации в четири категории – за национална и регионална медия, за спомоществовател и за публична институция, допринесли за популяризирането дейността на обществените библиотеки в страната.

Общият брой на номинациите тази година бе 28. Комисия в състав – доц. Георги Лозанов (председател), проф. Владимир Атанасов, доц. Марин Бодаков, Георги Константинов и Снежана Йовева, излъчи финалните тройки в различните категории.

В категория „Публична институция“ наградата завоюва Община Лясковец. Отличието се присъжда за успешно планирания и реализиран проект „Ремонт и обновяване на читалище „Напредък-1870” гр. Лясковец”. Основната му цел бе да подобри и модернизира културната инфраструктура, като съдейства за повишаване качеството на живот на територията на общината. С осъществените строително-ремонтни дейности най-значимата културна институция в община Лясковец се превърна в модерен и притегателен център за местната общност.

С цялостното обновяване на материално-техническата база, емблематичната сграда на читалището не само придоби съвременен облик, но и предостави идеални условия за развитие на художествено-творческа, образователна, културно-информационна и библиотечна дейност. Осигурен бе и достъп на хора с увреждания до библиотечно-информационни и други културни услуги.

Създадени бяха подходящи условия за организиране и провеждане на различни форуми, концерти, спектакли и други творчески и културни прояви. Цялостното обновяване на сградата на читалището отговори на очакванията, както на участниците в различните школи, състави и клубове, потребителите на библиотечни и други културно-развлекателни услуги, така и на целия читалищен екип, работещ вече в модерна и уютна среда.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *