Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов отбеляза във виртуална среда празника на българските студенти

0

С онлайн тържество свищовската Алма матер отбеляза празника на българските студенти и награди отличниците на висшето учебно заведение. Академичното ръководство, преподаватели, студенти и гости, в лицето на председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов и Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство“ към Община Свищов, споделиха, макар и от разстояние, емоцията от празничното събитие.

Ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” доц. д-р Марияна Божинова поздрави студентите и своите колеги с предстоящия празник, като започна словото си с думите: „Вече 117 години този празник ни дарява с обаянието на академичната традиция, на дълбоката връзка между преподаватели и студенти в общия път към знанието и творческото осъществяване!“.

От името на кмета на община Свищов Генчо Генчев, приветствено слово произнесе Росен Маринов, който пожела на студентите да празнуват разумно и с грижа за здравето, като подчерта, че изпитанието COVID, пред което всички ние сме изправени, ще подложи на проверка търпението, възпитанието и културата на всички хора.

На церемонията за честването на 8 декември председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов обяви ежегодната парична награда, учредена на името на Григор Начович, която е под егидата на Общински съвет – Свищов. По традиция, наградата се връчва от 2005 година на студент, редовна форма на обучение, завършил с отличие трети курс, специалност „Финанси” или „Стопански и финансов контрол”. Тази година неин носител е отличната студентка в спец. „Финанси” Габриела Иванова. Към нея и всички студенти д-р Кирилов се обърна така: „Скъпи млади хора, бъдете здрави, бъдете ученолюбиви и със своя младежки дух покажете, че учите в едно от най-реномираните икономически висши училища в България!“.

На академичното тържество бяха връчени и ежегодните стипендии от застрахователни, банкови институции, и фондации, чиято цел е подкрепа на активните млади хора в тяхното бъдещо професионално развитие.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *