Допълнителни средства за инфраструктурни ремонти в цялата област отпусна правителството 

0

Сериозни допълнителни средства за инфраструктурни подобрения, реконструкции и мерки за енергийна ефективност осигури правителството на премиера Бойко Борисов за Великотърновска област. Парите се предоставят на общините с постановление на Министерския съвет, чието поредно заседание се проведе днес.

По бюджета на община Велико Търново ще постъпят 7 353 000 лв. От тях 3, 85 милиона лева са за  изграждане на водопровод и канализация на бул „България“ в града. 3, 503 млн. ще бъдат вложени в изграждането на улична и тротоарна настилка, осветление, водопровод, канализация и подземни тръбни мрежи на няколко великотърновски улици. Това са „Козлодуй“, „Димитър Рашев“, „Иван Хаджидимитров“, „Димитър Благоев“ и „Народни будители“.

Осигурените за Горна Оряховица допълнителни средства са в размер на 2 млн. лв. – за ремонт и реконструкция на улици и общински пътища на територията на общината.

Община Елена ще получи допълнителни 627 000 лв. за ремонт и благоустрояване на централния градски площад и на алейната мрежа до парк Калето.

Предоставя се допълнителен трансфер от 753 000 лв. по бюджета на община Златарица. Средствата са за реконструкция на площад „Първи май“.

Община Лясковец ще инвестира 1 400 000 лв. допълнителни средства. От тях 600 хиляди са предназначени за ремонт и реконструкция на улици и съоръжения към тях на територията на общината, а 800 хиляди са за внедряване на мерки за енергийна ефективност на корпус I на СУ „Максим Райкович“.

3, 495 милиона лева са парите за община Павликени, от които 1, 145 млн. лв. за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в гр.Бяла черква. Останалите са за основен ремонт на водопроводна мрежа в село Росица и ремонт на общински път Бяла черква – Росица.

Полски Тръмбеш ще получи още 1, 606 млн. лв., предназначени за реконструкция на водопроводна мрежа и улична настилка на ул.„Любен Каравелов“, ул.„Рила“ и ул. „Търговска“ в града.

Два милиона лева се осигуряват на община Свищов за основен ремонт на улици на територията на общината.

Допълнителни средства в размер на 1, 100 млн. лв. ще получи и Стражица за реконструкция на уличната мрежа в града.

Великотърновските народни представители от ГЕРБ Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов не скриха голямото си задоволство от тази значима подкрепа за региона, получена, въпреки сложната ситуация, в която страната и светът са изправени през тази година. По думите на депутатите от най-голямата парламентарна група, с днешното решение, правителството на премиера Борисов за пореден път ясно показа, че проявява грижа за жителите на всекирайон, без значение какъв е политическият цвят на съответния кмет – това чудесно личи от средствата за общините в област Велико Търново.

Народните представители от ГЕРБ са категорични, че ще поддържат все така активен диалога си с жителите на областта и ще продължат да влагат енергия в реалното разрешаване на проблемите по места.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *