Кметът на Дичин обяви война на нарушителите, правещи незаконни сметища

0

Кметът на Дичин Николай Теодосиев издирва нарушител, изхвърлил битови отпадъци на края на селото, в посока към Лесичери.

Ще направя всичко възможно да открия кой е направил тази свинщина, за да си получи той залуженото, най-малкото ще бъде съставянето на акт, каза за „Болярски новини” Теодосиев.

Той е обявил своеобразна война на подобен тип нарушители, защото не може да допусне в землището на селото да изникват нерегламентирани сметища. 70 контейнера за отпадъци има в Дичин, вероятно този, който е изсипал чувалите е минал поне покрай 20 от тях, но е предпочел да си изсипе боклука до пътя, гневи се селският управник. Той дори е готов да даде възнаграждение на този, който даде сведения за извършителя.

Често се е случвало сам да стигам до човека, сътворил подобно нещо, признава Теодосиев. Един път открил в камара с боклуци, изхвърлени на нерегламентирано място, снимка на прабабата на извършителя и така той си получил съответната глоба. Касова бележка, билет за автобус, някакъв документ също могат да помогнат за следата, казва Теодосиев.

Като млад и амбициозен управник той е убеден, че никакви глоби и актове не могат да спрат хората да замърсяват, ако те самите нямат самосъзнание. За съжаление, нерегламентираните сметища никнат като гъби в целия регион и създават проблеми на не един кмет.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *