Златна сватба отпразнува сухиндолско семейство по случай половинвековния юбилей на града

0

 

 

Сухиндолско семейство отпразнува своята златна сватба след 50 години съвместен живот. Атанаска и Петър Драганчеви подписаха отново  брачното си свидетелство и се врекоха във вечна любов.

По пътека от розови листа и запалени свещи те се хванаха отново за ръка и си обещаха, че ще бъдат заедно до последния миг, както през последните 5 десетилетия.

Церемонията беше водена от кмета на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев, който благодари на семейството, че стана част от празничната програма по случай половин век от обявяването на Сухиндол за град.

„Искам да ви пожелая преди всичко здраве на вас и на близките ви. Бъдете все така неразделни, защото това е пример за доброто българско семейство, което трябва в тези трудни години да просъществува и да покаже на младите хора как трябва да живеят. Защото да се съберат два характера не е лесна работа. Трябва и компромиси, трябва и лишения, но има и безброй хубави мигове в тези години. Вие сте сключили брак в годината, в която Сухиндол е обявен за град. Ние не помним, но вие сте живи свидетели на тези събития. Затова днес преподписвате свидетелствата си във важна за Сухиндол година, в която празнуваме половинвековен юбилей“, обърна се към двойката инж. Пламен Чернев.

Кметът подари на семейството специална купа, на която са гравирани имената им. По стара българска традиция младоженците натопиха питка в мед, за да подсладят бъдещия си брачен живот.

Общо осем семейства от Сухиндол празнуват златната си сватба в юбилейната година. Те са си казали заветното „да“ през далечната 1970-та година.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *