Разкриват 7 временни имунизационни кабинети в областта

Днес, 17.12.2020 г., от 15:00 ч. се проведе онлайн заседание на Областен кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус.
Проф. Любомира Попова откри заседанието. Д-р Евгения Недева предостави информация във връзка с разпространението на заболяването на територията на област Велико Търново, както и информация за карантинираните лица.
За периода 3.12 – 16.12.2020 г. на територията на област Велико Търново се регистрира 14-дневна заболеваемост от 459,2 / 100 000 души. За последното денонощие лабораторно доказаните случаи за област Велико Търново са 6, а починалите лица са 3. Към 17.12.2020 г. лабораторно потвърдените случаи за област Велико Търново общо са 3965, от които 2196 излекувани, 1311 в домашна изолация, 234 хоспитализирани, 224 починали. Към 17.12.2020 г. 1472 лица на територията на област Велико Търново са поставени под карантина.
Д-р Недева представи проект на пътна карта относно ваксиниране за COVID-19 на територията на област Велико Търново. В проекта са включени създаването и организацията на работата на имунизационните кабинети, имунизационните екипи, доставката и разпространението на ваксините съгласно Националния план за ваксиниране.
РЗИ – Велико Търново отговаря за Район 2, който включва областите Велико Търново, Русе, Габрово, Плевен и Ловеч.
Д-р Недева подчерта, че в момента се обсъжда само Фаза 1 от Националния план за ваксиниране. В нея се включва ваксинирането на медицински персонал в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и др.
В РЗИ – Велико Търново са постъпили списъци с броя на желаещите да се ваксинират медицински специалисти. До 24 ч. след доставката на ваксините ще се изискат актуални списъци.
За Фаза 1 в проекта на пътна карта относно ваксиниране за COVID-19 на територията на област Велико Търново бе предложено да се разкрият 7 временни имунизационни кабинети на територията на областта, както следва:
1 бр. в РЗИ – Велико Търново;
1 бр. в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново, в който да се поставят ваксини на медицинските специалисти от МОБАЛ и Центъра за спешна медицинска помощ;
1 бр. в т. нар „Стара болница“ – Велико Търново, в който да се поставят ваксини на желаещите медицински специалисти от Комплексен онкологичен център – Велико Търново, Кожно-венерически диспансер, бившия Психодиспансер, Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“;
1 бр. в ДКЦ 1 – Велико Търново, в който да се поставят ваксини на медицинските специалисти в извънболничната помощ;
1 бр. в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Горна Оряховица, в който да се поставят ваксини на медицинските специалисти от МБАЛ – Горна Оряховица, спешна помощ и специалисти от доболничната помощ в Горна Оряховица;
Медицинските специалисти да се ваксинират, както следва:
от Полски Тръмбеш във Велико Търново.
от Елена и Златарица в Горна Оряховица.
от Сухиндол в Павликени.
Областният кризисен щаб реши, че подкрепя създаването на 7 временни имунизационни кабинети за Фаза 1 от Националния план за ваксиниране на територията на област Велико Търново както следва:
1 бр. в РЗИ – Велико Търново;
1 бр. в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново;
1 бр. в „Стара болница“ – Велико Търново;
1 бр. в ДКЦ 1 – Велико Търново;
1 бр. в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Горна Оряховица;
1 бр. в МБАЛ – Павликени;
1 бр. в МБАЛ – Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!